Malefunction - 2018

Kun nämä miehet astuivat eteeni ensi kerran ja kertoivat halustaan tehdä levy, en voi väittää, että olisin ollut varma siihen, että suostun hommaan. En yksinkertaisesti uskonut hommasta tulevan mitään. Nyt kun pitelen käsissäni levyn masteroitua versiota, voin hyvin myöntää erehdykseni. Teen sen jopa mielelläni. Harvoin yhtyeiden levyjä kehuessa suuret ylimainossanat eivät suuta halkaise, mutta nyt en saa suupielieni niin leveäksi kuin levyn materiaali vaatisi. Vaikka levy on täynnä korvamatoja sisältävää tärinärockia, kätkee metallikuorrutuksella höystetyt kappaleet tarinan kaaren ja sanoman taakseen. Levyn A-puoli täräyttää rockin käyntiin vastustamattomasti ja Levyn B-puoli on omistettu elämää suuremmille aiheille kantaen harteillaan maailman murheet. Toisaalta nämä taakat voivat olla myös hyvinkin henkilökohtaisia.


  1. Middle of something kertoo elämäntilanteensa kanssa eksyksissä olevasta ihmisestä
  2. Yellow liquidissa on näkökulma vaihtunut ja tässä on kuvattu sarkastisesti ihmisen arroganttia omahyväisyyttä hänen silmälasien läpi
  3. Shut up your fire – tuo armottoman tykityksen julistus - avautuu taas tälle omahyväiselle ihmiselle
  4. Empty Streets luo sateen jälkeisen kadun tunnelman, kun kesäilta hämärtyy ja muita ihmisiä ei ole paikalla. Laulussa kadutaan sitä mitä tuli sanottua tai katsotaan miltä tuntuu siitä henkilöstä, jolle äsken raivottiin
  5. Miserable wanker on ehkä levyn klassisin rock-kappale, missä harmitellaan kahden edellisen biisin aikana karitunutta parisuhdetta ja haikaillaan sen perään.
  6. Why käynnistää rouhealla riffillään B-puolen käyntiin.
  7. Jack the reaper on suoraan sanottuna sekopään tilitys. Sekaisen tilityksen takaa löytyy kuitenkin toivon valo, jota kaikki ihmiset tarvitsevat.
  8. Legacy of man palaa 60-luvulle tunnelmallaan.
  9. Selfish means on ajankohtaisuudellaan hätkähdyttävä. Uhkaava alku korostaa kuinka ihmisten kohtelevat kaltoin maapalloa. Kappaleen loppu on kuin viimeisen valon sammutus.
  10. Concrete butterfly päättää levyn. Upea kappale, missä on useita kerroksia. Kappale kasvaa koko ajan. Kauniin melodian taakse kätkeytyy tarina toisten ihmisten kaltoinkohtelusta.


Vaikka nyt pelkään pilaavani levyä analysoimalla sen kappale kappaleelta, sanon levyn kokonaisuuden sanoman kiteytyvän siihen, että rockiin on palautettava sen rullavuus. Annan neuvon, jota toivon arvon kuulijan noudattavan: kuunnelkaa tätä levyä täysillä!

10.6.2018 Kopenhagen

Dick Ollenberg

Videot